انواع پنیر – معرفی 15 پنیر در بامو مارکت
انواع پنیر در فروشگاه بامو مارکت باعث می شود که خریداران به راحتی بتوانند در بین طعم ها و مدل های مختلف انتخاب گسترده ای داشته باشند.
انواع پنیر در هنگام خرید در فروشگاه ممکن است سوالات گسترده ای را برای شما به وجود بیاورد و از خود بپرسید اینها چه هستند؟ و چه طعمی دارند؟ اگر در پی حل این مسئله و ارضای کنجکاوی خود در هنگام مواجه با پنیرهای مختلف هستید پیشنهاد می کنم حتما در ادامه با من همراه باشید.
لبنیات از گذشته عضو ثابت سبد غذایی مردم جهان بوده است که در این بین پنیر جایگاه ویژه خود را داشته و دارد. در سراسر دنیا انواع و اقسام پنیرهای مختلف با توجه به سلیقه و خواست مردم آن ناحیه درست می شده که امروزه با توجه به گسترش ارتباطات به نقاط گوناگون دیگر هم انتقال پیدا کرده است. امروزه ما با حجم زیادی از انواع پنیرهای مختلف روبرو هستیم که بومی منطقه و حتی کشور خودمان نیست و از مناطق جغرافیایی دیگر آمده است. برای آشنایی با انواع آن ها ابتدا باید نوع تقسیم بندی انواع پنیرها را بدانیم.
پنیر چیست؟
پنیر یک غذای مغذی است که از انعقاد شیر تشکیل می شود. در واقع در صورت عدم استفاده سریع از شیر، شیر به پنیر تبدیل می شود. در این مواقع، شیر ترش می کند، کشک اسیدی تشکیل می دهد که آب پنیر را آزاد می کند و مایعی آبکی حاوی ترکیبات محلول و نیمه جامد یا پنیر تازه ایجاد می کند.
البته در تهیه انواع پنیرها فرایندهای دیگری هم به کار برده می شود تا پنیر، قابل خوردن باشد. شیر گاوها و احتمالا شیر حیوانات دیگر، در حدود 1000 سال قبل از میلاد برای تهیه پنیر استفاده می شد. یونانیان و رومی های باستان پنیر را می شناختند و برای آن ارزش قائل بودند. گاهی شیر گاو، گوسفند، بز یا حتی گاومیش برای تهیه پنیر استفاده می شود. عناصر مختلفی وارد شیر می شود که باعث جامد شدن شیر و جدا شدن آن به پنیر و آب پنیر می شود.
ملاک تقسیم انواع پنیرها چیست؟
به طور رایج در جهان انواع پنیرها با توجه به دو معیار تقسیم بندی می شوند: میزان رطوبت و مقدار خشکی بافت، با توجه به میزان رطوبت 4 نوع پنیر وجود دارد:
13 تا 34 درصد رطوبت: این پنیرها رطوبت کمی دارند مانند پنیر پارمزان
34 تا 45 درصد: این پنیرها رطوبت نسبتا متوسطی دارند؛ مانند پنیر چدار، فتا، گودا و لیقوان
45 تا 55 درصد: این پنیرها رطوبت به نسبت بالایی دارند؛ مانند پنیر موزارلا، پیتزا و پنیرهای محلی
80 تا 85 درصد: این پنیرها رطوبت خیلی بالایی دارند؛ مانند پنیر خامه ای
دسته بندی دیگر مربوط به مقدار خشکی و بافت پنیرها می شود که با توجه به این معیار 4 دسته پنیر دیگر خواهیم داشت:
- خشک: این گروه از پنیرها بافت کاملا خشک و سفتی دارند و هنگام قرارگیری در معرض حرارت سریع برشته و پخته می شوند. به همین علت معمولا در مراحل پایانی طبخ غذا اضافه می شوند. معروف ترین پنیر این گروه پنیر پارمزان می باشد.
- نیمه خشک: این پنیرها بافت متوسطی دارند و زیاد خشک یا زیاد نرم نیستند. بسیاری از انواع پنیرها در این دسته قرار می گیرند. از جمله چدار، فتا.
- نرم: بافت نرم این پنیرها سبب می شود که در انواع غذاها مورد استفاده قرار گیرند. موزارلا یکی از انواع پنیرهای این گروه است.
- خیلی نرم: پنیرهای این گروه با بافت بسیار نرم خود در انواع دسرها و کیک ها کاربرد دارند؛ مانند ماسکارپونه و پنیر خامه ای.
معرفی انواع پنیر در فروشگاه بامو مارکت
در ادامه 15 نوع پنیر پر فروش در فروشگاه بامو مارکت را به شما معرفی می کنیم.
پنیر لاکتیکی
یکی از انواع پنیر، پنیر لاکتیکی است. پنیر لاکتیکی از فرآورده های تخمیری شیر محسوب می شود که در تهیه آن با افزودن باکتری های لاکتیکی و آنزیم های خاص پنیر به شیر پاستوریزه استاندارد موجب می گردد تا شیر مُنعقد شده و لخته پنیر تازه تشکیل شود. از آنجایی که پروتئین های محلول در شیر (لاکتالبومین و لاکتوگلوبولین) در حین فرآیند تولید پنیر در مخلوط آب نمک و آب پنیر بخش از ارزش غذایی آب پنیر به آن برمی گردد.
این پنیر علاوه بر سایر پنیرها غنی از پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد علاوه بر آن به دلیل استفاده از باکتری های لاکتیکی جهت تخمیر شیر حاوی ویتامین های A و املاح معدنی با ارزش نیز است. در تهیه و تولید این مدل پنیر بعد از لخته شدن آن را داخل آب پنیر یا آب نمک قرار داده و به صورت تازه آن را میل می کنند. یکی از دلایل تازه مصرف کردن این پنیر این است که سرعت بالای فرآوری آن مواد مغذی را به خوبی حفظ کرده و اجازه خروج از پنیر را نمی دهد.
نکته مهم:
یکی از مهمترین پیش غذایی که با پنیر لاکتیکی تهیه و آماده می شود سالاد است که در آن پنیر لاکتیکی به عنوان پنیر سالادی مورد استفاده قرار می گیرد.
آیا پنیر لاکتیکی همان پنیر پروبیوتیک است؟
اگر تا به حال تصور می کردید که پنیر پروبیوتیک همان پنیر لاکتیکی است باید بگویم که کاملا در اشتباه هستید، این دو پنیر یکی نیستند اما بسیار به هم شباهت دارند و تفاوت میان آن ها بسیار ناچیز است. در پنیر لاکتیکی، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل می شود و در پنیر پروبیوتیک، محصولات حاصل از باکتری های اسید لاکتیک پروبیوتیک تولید شده و بر روی دستگاه گوارش تاثیر بسیاری جدی دارند و برای آن مفید هستند. برای همینّ، همانطور که گفته شد پنیر لاکتیکی برای معده نیز بسیار مفید است.
خواص و مضرات پنیر لاکتیکی
پنیر لاکتیکی حاوی بالاترین میزان پروتئین در بین فرآورده های لبنی است.
پنیر لاکتیکی حاوی نوعی پروتئین است که اثرات مثبتی روی استخوان ها و بافت مفاصل دارد و سهم زیادی در درمان بیماری های تحلیل برنده سیستم ماهیچه ای و اسکلتی دارد.
حاوی 12 درصد پروتئین می باشد، کیفیت پروتئین های این محصول کاملا حفظ شده است.
حاوی فسفر که در رشد و ترمیم بافت های بدن نقش دارد، همچنین حاوی ویتامین های محلول در آب B12- B1- B2 -B6 نیز می باشد.
حاوی ویتامین های محلول در چربی A D E.
حاوی کلسیم که در شکل گیری و استحکام استخوان ها و سلامت دندان ها موثر است.
استفاده از بهترین ماده اولیه (شیر تازه و مرغوب گاو).
به دلیل استفاده از باکتری های لاکتیکی حین فرایند تولید، حاوی ویتامین های A و املاح معدنی با ارزش می باشد.
پنیر لاکتیکی برای معده نیز مفید است. چرا که با توجه به بافت پنیر و مواد سازنده آن، هضم این پنیر برای معده راحت تر است.
پنیر روستایی
یکی از انواع پنیر، پنیر روستایی است. این پنیر، پدربزرگ همه پنیرهای ایرانی است و به روش سنتی تهیه می شود و بیشتر عشایر، روستاییان و برخی افراد مقیم شهر، طرفداران پروپاقرص آن هستند. بیشتر این پنیرها به شکل چانه خمیر، قالب گیری می شود و به دلیل آن که آن را در پارچه می پیچند تا آب گیری شود، بافتی لاستیکی دارد و تار و پود پارچه روی آن نمایان است.
پنیر روستایی یا همان پنیر محلی طعم ملایمی دارد و در مقایسه با سایر پنیرها آب پنیر در بافت آن بیشتر دیده می شود، به همین دلیل غنی از ویتامین های محلول مانند B و C است. این پنیر به دلیل آن که از شیر کامل دام تهیه می شود، بسیار پرچرب است و ذائقه برخی بخصوص نسل جوان، طعم و بوی آن را نمی پسندد. پنیر روستایی اگر با اسید تهیه شود مقدار زیادی از کلسیم آن کم می شود.
نکته مهم:
این پنیر لاکتوز بالایی دارد و برای افرادی که معده آنها تحمل هضم لاکتوز را ندارد مناسب نیست. انواع پنیرهای محلی را بلافاصله پس از تولید طی سه تا چهار روز باید مصرف کرد، چراکه در مقایسه با انواع پنیرهای صنعتی مواد نگهدارنده ندارد و مستعد فساد و کپک زدگی است.
نکات مهم در نگهداری پنیر روستایی
دمای مناسب برای نگهداری پنیرهای معمولی، 2 تا 5 درجه سانتی گراد است؛ پس به یخچال اعتماد کنید و حواستان باشد ظرف پنیر را به دیواره آن نچسبانید.
برای نگهداری بهتر پنیر، بعد از تهیه آب نمک و خنک کردن آن، پنیر را در این محلول نمک در یخچال نگه دارید. برای آنکه بعدا شور نشود، بیش از 10 درصد حجم آب، از نمک استفاده نکنید.
برای خیلی ها پنیرهای محلی وسوسه انگیز هستند. بوی این نوع پنیرها، یکراست آدم را به دشت و صحرا و ولایت پدری می برد؛ اما دقت کنید این پنیرها را از هر کس و هر جایی نخرید. پنیر محلی هرچه مانده تر باشد، هم جا سفید ده تر است، هم خطر بیماری هایی مانند تب مالت در آن کمتر است.
توی یخچال پنیر را در همسایگی مواد غذایی که زیادی از خودشان بو و رایحه پراکنده می کنند، نگذارید. پنیرها مثل یک بوگیر خوب، به راحتی بو را جذب کرده و تغییر می دهند. خب، طبیعی است که پنیری که دیگر بوی پنیر بدهد یا فاسد شده باشد، به دل آدم نمی چسبد.
پنیر لیقوان
یکی از انواع پنیر، پنیر لیقوان است این پنیرها در روستای لیقوان واقع در دامنه شمالی سهند از توابع شهر تبریز تهیه می شود. تخمین زده می شود بیش از 200 تولید کننده? پنیر و 65000 گوسفند که اغلب از نوع قیزیل هستند در این روستا و روستاهای مجاور وجود داشته باشند. هوای پاک و گونه های گیاهی بی همتای منطقه علاوه بر نحوه بهداشتی شیردوشی استفاده شده در این روستا و تحویل شیر تازه به تولیدکنندگان پنیر منجر به تولید شیر و پنیر باکیفیت می شود. این نوع پنیر ترد بوده، طعمی شور و ترش دارد و دارای سوراخ های بخصوصی در اندازه نخود است و از شیر تازه گوسفند تهیه می شود.
از نظر ارزش غذایی با سایر پنیرها برابر است. معمولا برای تهیه آن از مایه ای باکتریایی استفاده می شود که تا حدودی پروبیوتیک بوده و برای آنهایی که دستگاه گوارش و سیستم ایمنی ضعیفی دارند مفید است. پنیر لیقوان اصیل، چربی اشباع و کلسترول بالایی دارد و برای افرادی که از بیماری های قلبی ـ عروقی، چربی خون بالا و چاقی رنج می برند، مناسب نیست. مشکل دیگر این پنیر نمک زیاد آن است.
این پنیر پس از تولید چند ماه در آب نمک غلیظ نگهداری می شود تا باکتری های مولد طعم و بو در آن فعال شود و میزان میکروب های آن به صفر برسد و بهتر آب گیری شود بنابراین افرادی که دچار پرفشاری خون هستند از مصرف آن بپرهیزند. لیقوان به دلیل پروتئین با کیفیت که دارد با پروتئین گوشت برابری می کند و میزان ویتامین های محلول در چربی آن مانند A، E و D بالاست.
انواع پنیر لیقوان
پنیر لیقوان اعلا (پنیر سوپر لیقوان)
پنیر لیقوان اعلا پنیری حاصل شده از شیر خالص گوسفندی تولید شده در چراگاه های خودرو و گیاهان وحشی کوهستان سهند لیقوان است، آب مورد استفاده جهت تولید این پنیر از چشمه های سرشار و معدنی لیقوان و بدون کمترین آهک و نمک ها و رسوب ها است. شیر تازه دوشیده شده از دام در کمتر از یک ساعت تحویل واحدهای تولیدی می شود و روند تبدیل و تولید پنیر لیقوان استارت می خورد. این نوع پنیر طعمی بسیار ترد و خوشمزه دارد، هنگام برش دادن خرد نمی شود و دارای حباب های انگشت شمار بخصوصی در اندازه های عدس در داخل پنیر است.
پنیر لیقوان معمولی
پنیر لیقوان معمولی نوع خاصی از پنیر لیقوان هست که از شیر گوسفندی مناطق و روستاهای حومه تبریز و سایر شهرهای آذربایجان تهیه می شود. این نوع شیر گاهی جهت برخورداری از آب معدنی و شرایط آب و هوایی دره لیقوان جهت تبدیل به پنیر، به لیقوان منتقل می شود. هرچند کیفیت شیر نسبتاً خوب است ولی به دلیل وجود فاصله مکانی چند ساعته مابین دام و کارگاه، مدت زمانی طول می کشد تا شیر به واحد تولیدی برسد و فرایند تبدیل شیر به پنیر لیقوان آغاز گردد. همین اختلاف زمان و کیفیت شیر، سبب افت کیفیت محصول نهایی می شود و پنیر تولید شده را از پنیر سوپر لیقوان متمایز می کند.
پنیر سُومی
این نوع از پنیر که گاهی از شیر گاو یا شیر مخلوط گاو و گوسفند تولید می شود دارای رنگ متمایل به زرد، کیفیت پایین، نرم و سفت بودن نامتعادل و دارای حباب های بسیار ریز و اسفنجی شکل است.
پنیر پروسس
یکی از انواع پنیر، پنیر پروسس است. پنیر پروسس نوعی پنیر است که از مخلوط کردن و ذوب کردن انواع پنیر و یکنواخت کردن آنها با نمک های گوناگون به دست می آید. پنیرهای پروسس، علاوه بر روند پاستوریزاسیون، باز هم حرارت می بینند. پنیر پروسس (Processed cheese) به معنی پنیر پرورده است. این پنیر دارای بافت نرمی است و اغلب به شکل ورقه ای برای انواع غذاها استفاده می شود. برای مثال از این پنیر در ساندویچ، پیتزا و لازانیا استفاده می شود.
پنیر پروسس از امولسیون و رنگ های غذایی و سایر مواد جایگزین تشکیل شده است که ممکن است برای بدن شما مضر باشند. از طرف دیگر پنیر طبیعی خالص ترین شکل شیر فرآوری شده است و ممکن است برای بدن مضر نباشد زیرا برای تازه نگه داشتن آن هیچ ماده شیمیایی و نگهدارنده ای استفاده نشده است.
تنوع پنیر پروسس بیشتر از پنیر طبیعی است. از طرف دیگر در پنیر طبیعی مقدار زیادی نمک و مواد نگهدارنده است تا آن را تازه نگه دارد. توصیه می شود که هر دو پروسس و طبیعی را در حد مجاز مصرف کنید؛ زیرا مصرف بیش از حد هر دو نوع پنیر مضر است. پنیر فرآوری شده معمولاً در فست فودها مصرف می شود؛ بنابراین مراقبت مقدار فست فودهایی که می خورید، باشید.
تفاوت پنیر پروسس با پنیر طبیعی چیست؟
برای تولید پنیر طبیعی از موادی استفاده می شود که ترکیبات ساده و طبیعی دارند و شامل شیر با کیفیت بالا، نمک، آنزیم ها و رنگ های طبیعی هستند. تفاوت عمده بین پنیر پروسس و طبیعی این است که هنگام تولید پنیرهای طبیعی، آب پنیر (قسمت مایع شیر) از آن ها خارج می شود، در حالی که در پنیر فرآوری شده این عملیات انجام نمی شود. علاوه بر این پنیر فرآوری شده در مقایسه با پنیر طبیعی ماندگاری بیشتری دارد؛ اما پنیر پروسس یا فرآوری شده اساساً از پنیر طبیعی تهیه می شود. با این حال، در میزان عطر و طعم متفاوت است.
این نوع پنیر محصولی است که از پنیر، امولسیفایرها (مایعات غیر محلول در آب)، سیترات سدیم، فسفات کلسیم، اسید سوربیک (به عنوان نگهدارنده)، آنزیم ها، کشت دهنده پنیر، ویتامین D3، چربی شیر، نمک اضافی، روغن های گیاهی اشباع شده، آب پنیر و افزودنی های خوراکی مصنوعی تولید شده است.
کاربرد پنیر پروسس
پنیر پروسس به صورت خام تازه یا در میان وعده ها مصرف می شود. معمولاً برای تهیه ساندویچ ها، برگرها، چیزه ها و همچنین به عنوان مکمل یکی از مهمترین مواد در سبد خرید برخی افراد قرار دارد.
پنیر پروسس به عنوان مواد پخت در برخی غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال، می تواند به عنوان تزئین بر روی پیتزاها یا تهیه سس ها و غذاهای پسته ای مورد استفاده قرار گیرد.
پنیر پروسس در طی پخت و پز می تواند ذوب شود و مواد مزه دهنده و طعم دهنده در غذاها شود. از جمله مصارف معمول می توان به تهیه سوفله ها، غذاهای پسته ای و خورش ها اشاره کرد.
پنیر سفید
یکی از انواع پنیر، پنیر سفید است. پنیر سفید یک پنیر یونانی است که به طور سنتی با شیر گوسفند، گاو و بز تهیه می شود، سفید چندین قرن است که مورد مصرف قرار گرفته و تقریبا در تمام وعده های غذایی یونانیان این پنیر وجود دارد. پنیر سفید به نسبت پنیر چدار و پارمزان چربی و کالری کمتری دارد و قرارگیری این پنیر در آب نمک باعث میشود تا سدیم این پنیر بالا رفته و باید دقت داشته باشید از مصرف همزمان این پنیر و نمک در وعده غذایی به شدت خودداری نمایید.
پنیر سفید منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است. با این حال، سفید نسبت به بسیاری از پنیرهای دیگر چربی کمتری دارد و به عنوان یک گزینه معقول در نظر گرفته می شود.
ارزش غذایی پنیر سفید
ارزش غذایی پنیر سفید ایرانی 800 گرم شامل موارد زیر است:
- انرژی: 54 کیلوکالری
- قند: 0.01 گرم
- چربی: 3.96 گرم
- نمک: 0.69 گرم
- اسیدهای چرب ترانس: 0.14 گرم
شاید جالب باشد بدانید که پنیر سفید انواع مختلفی دارد که شامل: پنیر بلغاری، پنیر سفید ایتالیایی، پنیر سفید دانمارکی و پنیر سفید فرانسوی و غیره است. پنیر فتا یا همان پنیر سفید معمولاً بر روی غذاها ذوب نمی شود و تنها کمی نرم خواهد شد.
پنیر خامه ای
یکی از انواع پنیر، پنیر خامه ای است. پنیر خامه ای فراورده ای است که از مخلوط کردن خامه با شیر بدون افزودن حرارت به دست می آید و معمولاً از تثبیت کننده هایی (افزودنی غذایی) همچون کاراگینان و صمغ لوبیا در روند تولید و فرآوری آن استفاده می شود. سازمان غذا و دارو (آمریکا) پنیر خامه ای را حاوی حداقل 33? چربی شیر (رده نیم چرب تا پرچرب)، 55? رطوبت (آب) و مقیاس حدود 4/4 تا 4/9 پی اچ طبقه بندی کرده است. در روند تولید و به منظور عدم تغییر در بافت و طعم اینگونه پنیرها، با اضافه کردن افزودنی غذایی همچون گوارگام کاراگینان و صمغ لوبیا، عمر انباری آنها را افزایش می دهند.
نگهداری آن باید در درجه حرارت زیر 10 درجه باشد. طعم آن کمی ترش بوده و مانند کره نرم و قابل گسترده شدن است. همراه با نان، انگور یا در داخل کیک پنیر خورده می شود. همچنین بر روی سالاد همراه با سالمون دودی و داخل پوره سیب زمینی نیز بکار می رود.
ترکیب مواد آن 55 درصد آب، 33 درصد چربی، 10 درصد پروتئین و 0?8 تا 1?2 درصد نمک است. این نوع پنیر برای اولین بار در سال 1872 میلادی در آمریکا تولید شده است. پنیر فیلادلفیا یکی از شناخته شدن انواع پنیر خامه ای در جهان است.
پنیر فله ای
یکی از انواع پنیر، پنیر فله ای سفید است. پنیر فله ای از محبوب ترین محصولات لبنی موجود در بازار بوده که با توجه به کیفیت و تازگی آن قیمت گذاری می شود. همانطور که میدانید انواع محصولات لبنی و دامی بسیار پرطرفدار بوده و به خاطر خواصی که دارد در سبد غذایی تمامی خانواده ها یافت می شود. پنیر سفید فله ای یکی از انواع محصولات خوش طعم و با کیفیتی است که توانسته جای خود در دل سفره ی ایرانیان باز کند.
ما از پنیر سفید به عنوان یک صبحانه مغذی و یک میان وعده ی خوشمزه استفاده می کنیم و معمولا آن را با انواع خشکبار مثل گردو، کشمش یا بادام سرو کرده و از طعم و خواص آن لذت می بریم. این محصول از فرآورده های شیر بوده و خواص بسیار زیادی دارد همچنین استفاده از آن تا حد مطلوبی کارکرد مغز را افزایش می دهد؛ زیرا منبع غنی فسفر و ویتامین E می باشد. طعم این محصول بر اساس شرکت های تولید کننده ی آن متفاوت بوده اما به طور مجموع کمی پر نمک حساب می شود.
پنیر لبنه
یکی از انواع پنیر، پنیر لبنه است. پنیر لبنه پنیری نرم و لطیفی که از ماست چکیده تهیه می شود و با لب و دهانتان بازی می کند! اما پنیر لبنه چیست و از کجا آمده است؟ داستان به کشورهای خاورمیانه و حاشیه مدیترانه بازمی گردد. دقیقا نمی توان زمان دقیقی مشخص کرد، اما هزاران سال است که این پنیر جذاب استفاده می شود و اکنون مردم سراسر دنیا از آن استفاده می کنند.
بادیه نشینان، این پنیر را خشک می کردند و به عنوان توشه راه، آن را می خوردند؛ اما امروزه این پنیر علاوه بر این که به عنوان صبحانه یا عصرانه مصرف می شود، در تهیه انواع غذاهای خاورمیانه ای به کار گرفته می شود.
پنیر لبنه بافت نرم و لطیفی دارد و در ظاهر شبیه پنیر خامه ای ست؛ اما از ماست چکیده تهیه می شود، چربی و کالری بسیار کمتری دارد.
فواید پنیر لبنه
از آن جایی که پنیر لبنه از ماست چکیده تهیه می شود و خامه در آن به کار نمی رود، میزان کالری کمتری در مقایسه با پنیرهایی چون پنیر خامه ای و ماسکارپونه دارد؛ یعنی در هر 100 گرم از آن، چیزی حدود 59 کالری وجود دارد؛ در حالی که در همین مقدار از پنیر خامه ای، 342 کالری وجود دارد.
پنیر بلغاری
یکی از انواع پنیر، پنیر بلغاری است. پنیر بلغاری برای اولین بار در کشور بلغارستان تولید و تکنولوژی تولید آن از این کشور به ایران وارد شده است. یکی از کشورهایی که در تولید پنیر پیشرو بوده و هست بلغارستان می باشد و انواع پنیر با تنوع بسیار در این کشور تولید می شود که از بهترین آنها می توان پنیر سفید را که از شیر گاو و یا گوسفند تهیه می شود مثال زد.
پنیر بلغاری، به نوعی پنیر آب نمکی می باشد که در دسته پنیرهای نرم قرار می گیرد. پنیر بلغاری فرآیند رسیدن خود را در آب نمک طی می کند و به همین دلیل قابلیت نگهداری برای مدت طولانی را دارد.
پنیر بلغاری به دلیل تغییر نکردن رایحه خوب و عطر و طعم خاص خود می تواند هرگونه مواد شیمیایی نگهدارنده ای را بپذیرد. پنیر بلغاری در آب نمک فرایند تولید را طی می کند و این امر به آن قابلیت طولانی مدتی برای نگهداری البته در فضای مناسب را خواهد داد میزان کالری موجود در این نوع پنیر به ازای هر 100 گرم 360 کیلو کالری انرژی می باشد و میزان پیاده روی برای سوزاندن انرژی آن حدود 2 ساعت می باشد.
فواید پنیر بلغاری چیست؟
پنیر بلغاری کاربردهای زیادی در آشپزی دارد - از تهیه سالاد گرفته تا افزودن به غذا و شیرینی. استفاده از این پنیر به عنوان پنیر صبحانه می تواند یک پیشنهاد خوشمزه و جذاب باشد. یکی از این غذاهای جذاب پنیر سرخ شده بلغاری است. این پنیر را در آرد، تخم مرغ و آرد سوخاری آغشته می کنند و در نهایت در روغن سرخ می کنند.
پنیر دوشه
یکی از انواع پنیر، پنیر دوشه است. پنیر دوشه، بدون آبگیری و با روش افزایش ماده خشک تولید می شود در نتیجه تمامی پروتئین های موجود در شیر (پروتئین های محلول در آب پنیر یا whey و پروتئین های کازئینی) در این پنیر بوده و ارزش تغذیه ای آن را می افزاید. این پنیر بسیار مناسب صبحانه و میان وعده می باشد.
ترکیبات پنیر دوشه:
شیر پاستوریزه، خامه پاستوریزه، پودر پروتئین شیر، استارتر، آنزیم، نمک تصفیه شده خوراکی
روش مصرف و ماندگاری پنیر دوشه
در مدت ماندگاری 60 روز، لطفا تا زمان مصرف در دمای 4-8 درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری گردد. پنیرهای 750 گرمی مدت ماندگاری 45 روز را دارند.
پنیر بف
یکی از انواع پنیر، پنیر بف است. پنیر بف یکی از محصولات جدید در زمینه تولید انواع پنیر است. این محصول حاوی 12% پروتئین است که می تواند نقش موثری در ایجاد بافت های عضلانی و اعمال حیاتی بدن داشته باشد. کیفیت پروتئین های موجود در پنیر بف به دلیل استفاده از تکنولوژی UF و جلوگیری از هدر رفتن پروتئین ها، کاملا حفظ شده است. این پنیر مناسب جهت افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز (Lactose Intolerance) دارند.
ویژگی ها:
بافت نرم و مالشی و در عین حال برش پذیر
بسته بندی منحصر بفرد و حفظ تازگی محصول تا آخرین روز مصرف
این محصول حاوی 12% پروتئین است که می تواند نقش موثری در ایجاد بافت های عضلانی و اعمال حیاتی بدن داشته باشد.
کیفیت پروتئین های موجود در پنیر بف به دلیل استفاده از تکنولوژی UF و جلوگیری از هدر رفتن پروتئین ها، کاملا حفظ شده است.
مناسب جهت افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز (Lactose Intolerance) دارند.
زمان مناسب مصرف:
پنیر بف می تواند در هر موقع از شبانه روز به عنوان صبحانه، میان وعده و شام مصرف شود.
میزان مصرف پنیر بف:
مصرف روزانه 2 تا 4 واحد برای همه افراد توصیه شده است.
تهیه شده به روش فراپالایش (اولترافیلتراسیون)، پاستوریزه و هموژنیزه
ترکیبات: شیر پاستوریزه، نمک، مایه پنیر، استارتر
مقادیر تغذیه ای در 100 گرم:
- انرژی: 120 کیلوکالری
- چربی: 6/5 گرم
- نمک: 2 گرم
- پروتئین: 13 گرم
پنیر ماسکارپونه
یکی از انواع پنیر، پنیر ماسکارپونه است. ماسکارپونه پنیری سفیدرنگ، غلیظ و خامه ای است که ریشه های آن به کشور ایتالیا بازمی گردد. از آن جایی که این پنیر مقادیر بسیار زیادی چربی دارد، می توانید منتظر بافتی نرم و کره مانند باشید که به آسانی روی نان پخش می شود.
علی رغم تمام شباهت هایش به پنیر خامه ای آمریکایی، ماسکارپونه پنیری واقعا منحصر به فرد است. برای مثال خبری از طعم ترش پنیر خامه ای فیلادلفیا نیست. از سوی دیگر، این پنیر به صورت همزمان مزه هایی شیرین و اسیدی را زیر زبان می آورد. مقدار بالای چربی هم به این معناست که درست همان لحظه ای که ماسکارپونه را گاز می زنید، در دهان آب می شود.
معمولا از این نوع پنیر در تیرامیسو و سایر دسرهای ایتالیایی استفاده می کنند، اما ماسکارپونه کاربردهایی بسیار بیشتر از این دارد. برای مثال می توان آن را به غذاهای غیر شیرین مانند ریزوتو و کیک مرغ اضافه کنید. یا می توانید با آن مثل پنیر صبحانه رفتار کنید و ماسکارپونه را به نان تست یا نان بیگل بمالید.
بهترین روش نگهداری پنیر ماسکارپونه چیست؟
ماسکارپونه را باید همیشه در یخچال نگهداری کرد، حتی اگر هنوز بسته بندی آن را باز نکرده باشید. ضمنا امکان فریز کردن این پنیر هم وجود دارد. پیشنهاد می کنیم پنیر را درون محفظه ای ضد هوا بگذارید و تا حداکثر 4 ماه در فریزر نگه دارید.
فرق بین پنیر خامه ای و پنیر ماسکارپونه چیست؟
اگرچه این دو پنیر ظاهر و کاربردهایی مشابه دارند، پنیر خامه ای آمریکایی هم سخت تر از ماسکارپونه است و هم برای مدت بیشتری دوام می آورد. ماسکارپونه بافتی بسیار نرم دارد و به آسانی در دهان آب می شود. برای اینکه در کی بهتر از شرایط به دست بیاورید، پنیر خامه ای معمولا 55 درصد چربی دارد و این رقم در ماسکارپونه به 75 درصد می رسد.
دوام پنیر ماسکارپونه چقدر است؟
از لحظه ای که بسته بندی پنیر ماسکارپونه را باز می کنید، حدودا یک هفته برای استفاده از آن فرصت دارید.
چطور پنیر ماسکارپونه فاسد را تشخیص دهیم؟
تشخیص پنیر ماسکارپونه فاسد بسیار آسان است. کپک هایی روی سطح پنیر شکل می گیرند و بویی آزاردهنده از آن به مشام خواهد رسید. ماسکارپونه فاسد ضمنا سفت می شود و به رنگ زرد در می آید.
پنیر شهری
یکی از انواع پنیر، پنیر شهری است. پنیر شهری، نوعی از پنیر است که از گذشته در شیراز تهیه و تولید شده و شامل ترکیبات مغذی و مورد نیاز بدن است که به صورت کلی و عمده به فروش می رسد. پنیر شهری صباح از شیر تازه گاو تولید می شود و از چربی نسبتاٌ زیادی برخوردار است، از سوی دیگر این پنیر شباهت بسیار زیادی به پنیر موزارلا داشته و از لحاظ کاربرد نیز همانند پنیر موزارلا در تهیه انواع غذاها استفاده خواهد شد.
جالب است بدانید که پنیر شهری را می توان پایه تمام پنیرها در نظر گرفت و از آن می توان انواع و اقسام پنیر با طعم و رایحه متفاوت را تولید کرد. این پنیر سرشار از کلسیم، فسفر، آهن و پروتئین است. با خوردن این پنیر به سلامت استخوان، قلب، بینایی در کنار حفظ سلامتی بدن اهمیت خواهید داد. برخلاف تصور عموم مردم خوردن پنیر بر عملکرد درست مغز و سلامتی روده کمک بسیاری خواهد کرد.
ارزش غذایی در هر 30 گرم پنیر شهری شامل:
- انرژی: 95 کیلو کالری
- چربی در ماده خشک: 40%
- نمک: 2.5%
- پروتئین: 11%
پنیر خیکی
یکی از انواع پنیر، پنیر خیکی است. این نوع پنیر بیشتر در نواحی شمالی ایران تولید می شود. پنیر خیکی از شیر گوسفند تازه بدست می آید و برای تولید آن نیاز به مدت زمان زیاد نگهداری شیر، در پوست یا همان خیک گوسفند است که تمام منفذ های آن بسته شده است تا پنیر عمل بیاید. این پنیر بسیار شور است و بعد از آماده شدن در همان خیک نگهداری و به فروش می رسد. البته می توانید این پنیر را در ظرف های شیشه ای یا پلاستیکی نگهداری کنید یا در کیسه های پلاستیکی در فریزر هم نگهداری کنید.
نکته مهم:
پنیر خیکی (به دلیل شرایط نگهداری خاص) بهتر است که در همان نواحی شمال تهیه کنید. خرید از آن فروشگاه های متفرقه توصیه نمی شود و در فروشگاه بامو مارکت نیز این پنیر به فروش نمی رسد.
پنیر کوزه یا کوپه پنیری
یکی از انواع پنیر، پنیر پنیر کوزه یا کوپه پنیری است. پنیر کوزه یا کوپه پنیری یکی از انواع پنیر محلی در منطقه آذربایجان ایران به ویژه در بین عشایر این منطقه است. این نوع پنیر به دلیل داشتن عطر و طعم مطلوب و منحصر به فرد خود از محبوبیت بالایی در منطقه شمال غرب کشور برخوردار است.
عطر و رایحه پنیر کوزه در مقایسه با سایر پنیرهای رسیده بسیار قوی و تند بوده و شکل ظاهری آن نیز به صورت خرد شده و غیر قالبی است. در تهیه این نوع پنیر در روش سنتی، از شیر خام استفاده می شود که امکان انتقال بیماری هایی نظیر تب مالت وجود دارد.
اما در روش صنعتی، فرآیند تولید پنیر با استفاده از شیر پاستوریزه و در محیط های کاملا بهداشتی انجام می شود. برای تهیه پنیر کوزه به شکل سنتی، پنیر خرد شده مخصوص را در فصل تابستان همراه با نمک و به صورت فشرده در کوزه های سفالی زیر خاک قرار می دهند. پنیر کوزه ای در داخل کوزه و تا زمان رسیدن، در زیر خاک و در محیطی خنک نگهداری می شود.
پس از طی شدن دوره رسیدن که عموماً پس از سپری شدن فصل پاییز و زمستان است، پنیر را از کوزه بـه داخل ظرف های دیگر انتقال داده و برای فروش عرضه می کنند.
نکته مهم
این نوع پنیر به دلیل نحوه تولید و اهمیت نگهداری آن در فروشگاه بامو مارکت عرضه می شود. برای تهیه آن بهتر است که به سراغ فروشگاه های معتبر در آذربایجان رفته و از آنها خریداری کنید.
خرید انواع پنیر به صورت اینترنتی
اکنون که با انواع پنیر آشنا شدید، به نظر شما کدام پنیر از سایر پنیرها بهتر است؟ پاسخ این سوال به طور کامل، شخصی است و با توجه به هدف و مزه ای که شما در نظر دارید، ممکن است یکی از پنیرها را برای مصرف خود بهتر بدانید.
فرقی ندارد شما کدام یک از این پنیرها را نیاز دارید و به دنبال چه طعمی هستید، برای خرید انواع پنیر می توانید به صورت آنلاین اقدام کنید و لازم نیست از منزل خود خارج شوید. شما میتوانید به راحتی نسبت به خرید آنلاین از سوپر مارکت آنلاین بامو مارکت اقدام نمایید.
سوپر مارکت آنلاین بامو مارکت
سوپر مارکت آنلاین اراک که با نام بامو مارکت شناخته می شود یکی از بهترین و کاملترین سوپر مارکت های آنلاین در ایران است. شما میتوانید به راحتی نسبت به خرید انواع پنیر و مواد غذای از این سوپر مارکت اقدام نمایید.
فرقی نمی کند در کجای ایران هستید، سوپر مارکت آنلاین بامو مارکت می تواند به راحتی محصول خریداری شده توسط شما را به محل زندگی شما ارسال کند. شما می توانید با مراجعه به صفحه ی هر محصول در سایت یا اپلیکیشن بامو مارکت، مشخصات و قیمت آن را بررسی کرده و عکس محصول را مشاهده نمایید و در صورت تمایل از این محصول خرید آنلاین انجام دهید.